Engelli bireylerin hayatını kolaylaştırmak ve yaşam kalitelerini arttırmak amacıyla, birçok sektör ve kuruluşta engelli bireylere yönelik hizmetler sunulur. Sunulan bu hizmetler arasında oldukça önemli bir yeri olan indüksiyon döngü sistemi, işitme engelli bireyler esas alınarak kurulan bir uygulamadır.
Gelişen teknoloji sayesinde günlük hayattaki sesleri duymak her ne kadar işitme cihazlarıyla mümkün olsa da büyük kalabalıklar arasında oluşan ses ve yönlendirmelerde işitme cihazları da çoğu zaman başarısız kalabilmektedir. Bu aşamada devreye giren indüksiyon sistemleri, cihazın yetersiz olduğu alanlarda işitmeye yardımcı olur ve seslerin arındırılmış olarak duyulmasını sağlar.
İndüksiyon tipi döngü sistemlerinin sıklıkla kullanıldığı yerlerden biri de asansörlerdir. Asansörde kalan görme engelli ne yapar sorusunun yanı sıra, bu aşamada işitme engelli bireylerin de nasıl bir yol izlediği hep merak edilir.
İndüksiyon sisteminde, asansörde mahsur kalan birey ile asansör görevlisi arasında geçen iletişimin kuvvetlendirilmesi amaçlanır. Dinleyici ve sesin asıl kaynağı arasında kuvvetli bir iletişim gerçekleşmesini sağlayan bu sistem, ses kaynağından gelen sesin engelli bireye, pürüzsüz ve net bir şekilde iletilmesini sağlar. Kullanımı tüm dünyada yaygınlaşan asansör tipi indüksiyon sistemi, engelliler için büyük bir sorun olan iletişim sorununu ortadan kaldırma işlemini profesyonelce yapar.
ID sisteminin işaretinin olduğu asansörlerde, işitme cihazı T konumuna getirilir ve cihaz kalabalık sesleri kolaylıkla ayırt eder. İndüksiyon döngü sisteminde sesleri manyetik dalgalar halinde yayan bir program mevcuttur.
Asansör Tipi İndüksiyon Sistemi Kuran Firma
Bireylere sağladığı yarar ve kolaylıklar düşünüldüğünde tam anlamıyla profesyonel bir sistem olduğu düşünülen İndüksiyon döngü sistemi, birçok sektör ve binanın asansöründe bulunur. Görme engelli biri asansörde nasıl yardım ister? sorusunun cevabı gibi işitme engeli bulunan bireylerin de nasıl yardım istedikleri sorusunun cevabı genellikle merak edilir.
Hissedilebilir yüzeylerle ve görme engelliler için geliştirilmiş Braille alfabesi kullanılan asansörlerin çoğunda aynı zamanda acil durum butonları da bu şekilde oluşturulmuştur. Bunun yanı sıra birçok kurum ve sektörde yalnızca engelli bireylerin kullanabilecekleri engelli asansörleri mevcuttur.
Rednasis, engelli bireylere yönelik hizmetleriyle bilinen ve asansör tipi indüksiyon sistemi de dahil olmak üzere daha farklı birçok sistemi hayata geçiren işinde uzman bir firmadır. Görme ve işitme engellilerin hayatını kolaylaştıran ürünlerin üretimini yapan Rednasis firmasını güvenle tercih edebilirsiniz. Bunun yanı sıra hissedilebilir yüzeyler, acil çağrı butonları, alfabe yönlendirme gibi engelliler için özel olarak üretilen tüm ürünlere bu firma farkıyla ulaşmanız mümkündür.
İndüksiyon Sisteminin Avantajları Nelerdir?
Engelsiz bireylerin sıklıkla kullandıkları asansörler aynı şekilde engelli bireylerin de sık kullanım alanlarındandır. Asansörde kalan görme engelli ne yapar sorusunun cevabını, görebilen bireylerin çoğu veremese de bu durum görme engelli bireyler için oldukça zor ve telaş verici durumdur. Bu durumla karşılaşan engelli bireylerin telaşını azaltmak ve onlara kısa süre içerisinde yardımcı olabilmek için özellikli olarak geliştirilen başta İndüksiyon sistemleri olmak üzere diğer uygulamalara da olan ihtiyaç ve talep her ortama yayılmıştır.
Kullanıldığı alana göre farklı şekillerde isimlendirilen ID sistemleri üzerinde işitme engellilere hitap eden bir işaret yer alır. Bu işareti gören bireylerin yapmaları gereken tek şey, cihazlarını T konumuna almaktır.
İşitme dostu adıyla da adlandırılan birçok kurum ve kuruluşlarda İndüksiyon sistemine özellikle yer verilir. Bunun nedeni, bu tür alanların engelli engelsiz birey ayrımı gözetmeksizin her bireye aynı şekilde hizmet sunmasından kaynaklanır. Görme engelliler için oluşturulmuş yüzeyler ve farklı uygulamalar gibi, işitme engelliler için de kurulmuş ID sistemleri, bireylerin bu alanlara olan yönelimini artırmaya devam eder.